U bent hier: >> Het verhaal van: Norbert

Het verhaal van: Norbert

Norbert Tolékon woon in Benin en is docent op een basisschool. In tegenstelling tot de meeste mensen in zijn omgeving is hij christen. Dat blijft niet onopgemerkt.

“Christenen zijn veel vrijer in hun manier van doen. Dat komt doordat ze niet gebonden zijn aan heidense tradities. Er wonen niet zoveel christenen in mijn omgeving. Ik krijg wel opmerkingen van mensen die niet geloven. Het valt hen op dat christenen anders zijn. In Benin leven veel mensen in duisternis. Ze houden zich bezig met voodoo. Christenen zijn niet gebonden aan die duisternis en dat valt blijkbaar op.”

Verrijkt
“Ik zou de zondagse kerkdiensten niet willen missen. Je moet naar de kerk gaan om God te danken. Hij is onze schepper en de redder van ons leven. Naar de kerk gaan is voor mij een teken van dankbaarheid en erkenning van God. Ik merk dat het mijn leven verrijkt. Mijn geloof wordt versterkt en groeit doordat ik het woord van God beter leer kennen. Ik geef catechisatie en wil daarmee mijn kennis ook doorgeven. Wij gaan zondags met ons hele gezin naar de kerk. Op de woensdagavond en op de vrijdagavond gaan we ook naar de kerk voor Bijbelstudie en gebed. Niet al mijn vrienden zijn christen. Toch respecteren ze mijn geloof wel. Soms nodig ik hen uit om mee te gaan naar de kerk.”

Print Friendly, PDF & Email