U bent hier: >> Terugblik: vrouwenconferentie in Benin

Terugblik: vrouwenconferentie in Benin

Afgelopen zomer was er in Benin een vrouwenconferentie. Dominee Gerrit den Broeder en zijn vrouw Titia waren vanuit Nederland daarbij aanwezig en mochten de vrouwen onderwijzen. De Gereformeerde kerken in Benin, (ERCB) hadden vanuit elke gemeente twee vrouwen afgevaardigd om aanwezig te zijn.

De conferentie bestond uit twee onderdelen: ‘Het leggen van sterke fundamenten’ en ‘De kunst van het communiceren’. Na elk blok was er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek gaan. Het was bijzonder om te zien hoe open de vrouwen waren over hun situatie: ze deelden veel dingen waar ze tegenaan liepen. Er werd met elkaar meegedacht en de oudere vrouwen kwamen met advies en raad richting de jongere vrouwen. Ook  was er veel herkenning en begrip.

Aan de orde kwamen onderwerpen als: hoe ga je ermee om als je partner niet gelooft en eigenlijk ook niet wil dat je bezig bent met kerk en geloof? Wat kun je doen als je man zich ontwikkelt in zijn werk, maar daardoor aan jou als vrouw weinig ruimte geeft om iets van werk op te bouwen? En: kan het zijn dat je wel in je omgeving respect en waardering ontvangt, maar niet thuis bij je eigen man?

De vrouwen baden met en voor elkaar. De zondag erna brachten ze in hun eigen gemeente verslag uit van wat ze tijdens de conferentie hoorden en leerden.  Ze hebben plannen gemaakt om nog verder over dit onderwerp door te spreken en contact te houden om elkaar te bemoedigen en samen te bidden.

Print Friendly, PDF & Email