U bent hier: >> Nieuwe samenwerking: theologieopleiding Kameroen

Nieuwe samenwerking: theologieopleiding Kameroen

Onlangs besloot West-Afrika Mission | Verre Naasten om de onderwijsinstelling IUDI (Universitair Instituut voor Internationale Ontwikkeling) te steunen. Deze theologieopleiding in Kameroen is gericht op heel Franstalig Afrika. Op dit moment werken er veel onbetaalde krachten, die daarnaast nog een andere, betaalde baan hebben.  De bedoeling is om deze vrijwilligers fulltime in dienst te nemen.

West-Afrika Mission wil IUDI helpen om zich te ontwikkelen tot een zelfstandige organisatie. Er wordt op het moment hard nagedacht over hoe deze beoogde doelen het beste gerealiseerd kunnen worden. Bijzonder is dat een Franse theologische faculteit, de Faculté Jean Calvin uit Aix-en-Provence, heeft aangegeven dat zij hun digitale lesmateriaal beschikbaar willen stellen voor IUDI. Het lesmateriaal zal aangepast worden aan de Afrikaanse context, zodat het onder alle lagen van de bevolking gebruikt kan worden en en ingezet kan worden voor het hele Franstalige gebied in Afrika.

Onder het digitale lesmateriaal valt o.a. een complete bacheloropleiding theologie! Studenten en voorgangers krijgen de mogelijkheid om à la carte de online studie te volgen, per onderdeel. Naast de samenwerking met deze Franse theologische faculteit  is er ook een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Theologische Universiteit (TU) in Kampen. Deze is gericht op het stimuleren van uitwisseling van docenten en studenten en – heel belangrijk in Afrika – het faciliteren van toegang tot bibliotheken en tijdschriften. Wordt vervolgd!

Print Friendly, PDF & Email