U bent hier: >> Meer besmettingen in Benin

Meer besmettingen in Benin

Waar in Nederland het aantal besmettingen met het coronavirus de afgelopen maanden flink is afgenomen, komen er in Benin juist meer besmette mensen. In dit relatief kleine Afrikaanse land met ongeveer 12 miljoen inwoners zijn inmiddels meer dan 1.000 corona-gevallen bekend, zeggen vertegenwoordigers van een partnerkerk van West-Afrika Mission | Verre Naasten.

“De regering probeert deze mensen te laten behandelen”, vertelt pastor Théophile Djodjouwin. Er gelden in Benin, dat bijna drie keer zo groot is als Nederland, sinds de corona-uitbraak onder meer de volgende regels om verspreiding te voorkomen: draag een gezichtsmasker, was je handen, houd één meter afstand, omhels elkaar niet. “Als kerken zich aan deze regels houden, mogen ze kerkdiensten beleggen”, zegt pastor Théophile.

Noodhulpactie

De inwoners mogen intussen weer naar de grote stad Cotonou reizen, om daar hun koopwaar te verhandelen. Cotonou is een belangrijke handelsplaats. Niet mogen reizen door een lockdown, betekende: geen inkomsten en dus geen geld om aan voedsel te komen. Door de noodhulpactie via het platform Kerkenhelpenkerken.nl – mede geïnitieerd door Verre Naasten – is tot begin juli al ruim 4 ton aan giften binnengekomen voor corona-noodhulp door lokale kerken in getroffen landen.

Voedselhulp

Ook de komende tijd is het nog mogelijk om giften te geven voor deze noodhulpactie. Van de ontvangen donaties kreeg de ERCB in Benin, partnerkerk van West-Afrika Mission | Verre Naasten, drieduizend euro. Pastor Jacques Mputu en pastor Théophile Djodjouwin konden daarmee – met hulp van kerkleden – voedsel inkopen en uitdelen aan gezinnen die dat hard nodig hadden. Ook partners in Ivoorkust en Burkina Faso kregen een noodhulp-bijdrage.

Meer weten over de corona-noodhulpactie van Verre Naasten, een gift geven, of een noodhulp-collecte organiseren in jouw kerk? Klik dan hier!

Benin
Veel mensen helpen mee met het verdelen van de hulpgoederen in Benin.
Print Friendly, PDF & Email