U bent hier: >> Werken als predikant in een uitgestrekt gebied

Werken als predikant in een uitgestrekt gebied

Theophile Djodjouwin (50) is getrouwd en vader van drie jongens. In 2010 werd hij bevestigd als predikant van de kerk in Benin. Het coördineren van de kerkelijke activiteiten in het uitgestrekte gebied van Cotonou en Mono-Couffo, komt op hem neer nu er geen Nederlandse uitgezondenen meer in Benin zijn. Een zware klus. Hoe ziet een gemiddelde dag er voor hem eigenlijk uit?

“Mijn dagen zijn vaak overbelast. ’s Ochtends sta ik al op met een te volle agenda. Ik ga de stad in, waar de meeste van de gemeenteleden wonen, voor pastorale gesprekken of ik bereid de doordeweekse gebedsbijeenkomsten voor. Soms moet ik naar de Mono-Couffo reizen om te reageren op dringende situaties die mijn aanwezigheid vereisen. In feite ben ik aan het einde van de dag altijd behoorlijk moe.”

De predikant heeft een duidelijk beeld van zijn doel. “Ik wil het hele evangelie verkondigen aan de gehele mens. Dit betekent dat alle menselijke dimensies meegenomen worden. Om dit te kunnen doen moeten wij, leiders, toegerust worden om beter onze verantwoordelijkheden te nemen. Hierbij speelt West-Afrika mission een grote rol, door ons middelen ter beschikking te stellen. Ik zeg dat niet om mijn eigen egoïstische verlangens te bevredigen, maar alleen omdat ik mijn missie wil laten slagen; een duurzame zelfstandige gemeente”.

Gevraagd naar zijn relatie met God zegt hij: “Ik ben van nature een charismatisch man. Mijn relatie met de Heer heeft mijn charisma versterkt. Dit heeft direct invloed op de gemeenschap waar ik dominee ben. Ik dank de Heer, die mij blijft gebruiken als een effectief instrument in zijn handen. Maar het is niet makkelijk. Ik voel me bijna alleen staan in het werk. Daarom heb ik zo’n behoefte aan versterking door andere adviezen van hier of van elders. Zodat we samen, met elkaar, de zelfstandigheid van de ERCB sterk maken! Ik ben erg toegewijd om door te gaan met dit werk. Het is mijn roeping, ik heb het beloofd. Ik kan niet terug, nu ik mijn hand aan de ploeg heb geslagen.”

Print Friendly, PDF & Email