U bent hier: >> Bruidspaar geeft 1.000 euro voor naaiatelier Kameroen

Bruidspaar geeft 1.000 euro voor naaiatelier Kameroen

Een gift van duizend euro heeft het echtpaar Ralph en Els Oskam na hun veertigjarig huwelijksfeest overgemaakt aan West-Afrika Mission I Verre Naasten voor het opstarten van een naaiatelier in Kameroen. Ze hadden via hun dominee Egbert Brink uit de Kruiskerk in Waddinxveen gehoord over Jacqueline Moussa Dani uit de kerk van Siloé in Yaoundé. Zij wil na het afronden van haar naaicursus haar kennis met andere vrouwen in haar gemeente delen via het naaiatelier.

“Het is mooi om stil te staan bij een veertigjarig huwelijk, maar nog mooier als je dat in kunt zetten om andere mensen iets te geven”, vindt Ralph Oskam die op 16 mei 40 jaar getrouwd was met Els. Ze vertelt: “We hadden er samen al over gesproken wat  voor doel we zouden kiezen. Ook bij onze vorige jubilea steunden we een goed doel. In de kerk hoorden we dat onze dominee Egbert Brink gesproken had over West-Afrika Mission dat we als kerken ondersteunen. De verhalen waren los gekomen. We dachten dit is het doel dat God op ons pad brengt waaraan we bij kunnen dragen.”


“Hij had drie projecten aangereikt”, vertelt Ralph. “Het project dat ons erg aansprak was het opzetten van een naaiatelier door Jacqueline in Kameroen. Els heeft ook veel met naaien. Ze ontdekte vroeger op de huishoudschool dat ze heel vaardig is achter de naaimachine en heeft zelf veel kleren genaaid.”

Els en Ralph Oskam

Verrast
“We waren verrast over het bedrag dat binnen kwam”, vertelt Els. “We hadden een groot feest gepland met onder andere een concert ’s avonds waarvoor we de hele gemeente wilden uitnodigen.” Door de coronamaatregelen was dat niet meer mogelijk en ze konden maar een beperkt aantal mensen ontvangen. “Toch mochten we zo’n groot bedrag binnen krijgen van de gasten en de mensen die op een ander moment geld voor het goede doel in een enveloppe bij de felicitatiekaart hadden gedaan.”

Verbetering
Ze hopen dat hiermee belangrijke stappen gemaakt kunnen worden om het naaiatelier op te starten. Jacqueline liet onlangs weten dat ze haar derde nieuwe naaimachine heeft kunnen kopen voor het atelier. West-Afrika Mission I Verre Naasten zal het resterende benodigde bedrag bijdragen zodat het plan werkelijkheid kan worden. De kerk in Siloé in Yaoundé in Kameroen bestaat voornamelijk uit mensen uit Rwanda die gevlucht zijn voor de genocide. Ze hebben trauma’s opgelopen en leven in armoede. Maar ze willen zelf graag aan de slag om hun situatie te verbeteren. Met hulp van West-Afrika Mission I Verre Naasten hebben ze al een aantal project gestart. Zo is er een kippenproject en bouwt en verkoopt iemand uit de gemeente gitaren. Jacqueline wil na het afronden van haar naaicursus haar kennis met andere vrouwen in haar gemeente delen via het naaiatelier.

Jacqueline Moussa Dani


Print Friendly, PDF & Email